Protesta davant del restaurant iTAPA de La Rambla de Barcelona per l’explotació laboral que pateixen els seus treballadors

itapaLa UGT de Catalunya ha convocat demà dimecres, 13 de juliol, a partir de les 12 hores, una protesta davant del restaurant iTAPA, situat a La Rambla 23 de Barcelona i pertanyent al grup de restauració Gaft, per la situació d’explotació laboral que pateixen els seus treballadors i treballadores.

És una pràctica habitual de la propietària del grup Gaft ocupar durant uns mesos joves estudiants europeus sense contracte i sense pagar-los, fins que ells mateixos decideixen marxar. El personal més antic que està contractat treballa moltes més hores que les estipulades al contracte i no se’ls aplica el conveni d’hostaleria, ni se’ls paguen les hores extres ni la nocturnitat, entre d’altres.

El nostre sindicat ha denunciat totes aquestes pràctiques irregulars a la Inspecció de Treball, que esperem que actuï el més aviat possible i amb contundència. D’igual manera, hem informat a l’Ajuntament de Barcelona i al Districte de Ciutat Vella, ja que el grup Gaft posseeix 11 restaurants a La Rambla i contribueix notablement a la precarietat del sector turístic de la ciutat de Barcelona, un sector cada cop més degradat laboralment.

Comments are closed.