Protesta dels treballadors de les TIC pel bloqueig de la negociació del conveni col·lectiu

Demà a les 11h a la cantonada de Fontanella amb Portal de l’Àngel

La UGT de Catalunya convoca demà dijous, 30 de novembre, a les 11 hores una concentració de protesta pel bloqueig del conveni col·lectiu de les TIC i per dir prou a vuit anys d’immobilisme de la patronal i de precarietat al sector. La concentració tindrà lloc davant de l’antic edifici de Telefónica (cantonada Fontanella/ Portal de l’Angel de Barcelona), on se celebra un esdeveniment organitzat per la patronal ACEC.

La negociació del conveni sectorial d’informàtica i de les tecnologies de la informació i les telecomunicacions es va reprendre aquest any per intentar arribar a un acord que dotés al sector d’un marc actualitzat i modern pel que fa a la classificació i carrera professional, així com regularitzar altres aspectes com les guàrdies, el teletreball, els desplaçaments o les mesures de conciliació de la vida laboral i personal. A més de què la recuperació econòmica es veiés reflectida per pal•liar la pèrdua de poder adquisitiu per les persones treballadores del sector en els darrers anys.

Tanmateix, i després de moltes reunions, les posicions dels representants dels treballadors i les treballadores i de la patronal continuen molts distants, i l’actitud d’ACEC fa molt difícil trobar punts d’acord.

Comments are closed.