Protesta per l’eliminació de la fase de mèrits de la propera convocatòria de 250 places de bombers

El director general del Departament d’Interior no ha volgut rebre els representants sindicals de la UGT de Catalunya per parlar de l’eliminació de la fase de mèrits en la imminent convocatòria de 250 bombers de la Generalitat de Catalunya.

El nostre sindicat considera un menyspreu flagrant i una gran falta de respecte que no ens vulgui rebre per tractar una convocatòria que afecta directament els treballadors i les treballadores.

Per aquest motiu convoquem una concentració el proper dilluns, 21 de gener, davant la seu de Funció Pública, al carrer de Rivadeneyra de Barcelona, a les 09.30 hores per expressar el rebuig a l’aprovació d’aquestes bases.

Recordem que el dia 2 de gener, la Direcció General d’Emergències del Departament d’Interior va informar de la intenció de treure, a finals de gener, una convocatòria de 250 places de bombers eliminant la fase de mèrits, que és la que té en compte la experiència al Departament en tasques auxiliars i de recolzament als bombers.

Aquesta decisió suposa un greuge enorme per a tots els companys i companyes que han invertit molts anys treballant juntament amb el cos de bombers, per tal de poder aconseguir una puntuació de mèrits que, fins ara, era una condició pràcticament indispensable.

Des de la UGT de Catalunya considerem aquesta decisió molt greu, ja que molts companys i companyes laborals (AOF, EPAF, TEOC, conductors, etc.) que porten anys treballant al costat dels bombers i donant suport en les tasques d’extinció de incendis poden quedar fora de la convocatòria més gran que ha sortit en els últims anys, degut a què les bases de la mateixa contemplaran no tenir en compte tot l’esforç i dedicació que molts d’aquests treballadors i treballadores porten anys fent.

Des del nostre sindicat considerem que, d’aquesta manera, el Departament d’Interior menysprea la feina de tots aquests treballadors i treballadores temporals que, any rere any, treballen colze a colze amb els bombers, la majoria de vegades en condicions molt precàries.

Comments are closed.