Que no et discriminin. Ni a la feina ni enlloc!

21 d’octubre. Commemoració del Dia Internacional d’Acció per la Despatologització Trans.

Des de 2009 activistes, professionals de la salut, així com institucions públiques, sindicats i organitzacions polítiques de tot el món, que estem lluitant per la retirada de la classificació de qualsevol procés de trànsit entre gèneres dels principals manuals diagnòstics de trastorns mentals com són els més importants en psicologia i psiquiatria.

Aquests manuals de diagnòstics van fer desaparèixer com a malaltia l’homosexualitat, ratificat per la OMS el dia 17 de maig de 1990, per a incloure els Trastorns d’Identitat Sexual on trobem el Trastorn d’identitat sexual en la infantesa, el transexualisme, el trastorn d’identitat sexual en l’adolescència i edat adulta entre altres. I així en totes les actualitzacions del DSM , on en els trastorns d’Identitat de Gènere (TIG) es va incloent i excloent tot allò que no se cenyeixi als patrons culturals associats a la masculinitat i feminitat que està arrelada en la nostra societat fa tants anys. Ser Trans no és disfòria de gènere.

Des de la UGT de Catalunya exigim:

  • La despatologizació i suprimir de les llistes de malalties mentals la transsexualitat i altres variants d’identitat de gènere no binàries.
  • La regulació dels drets trans a través d’una Llei Trans que inclogui totes les facetes de la persona.
  • Aprofitar la negociació col·lectiva per obligar a les empreses a incloure Protocols antidiscriminació i d’inclusió del fet transsexual. Fer dels centres de treball un lloc d’inclusió  i no d’exclusió.
  • Facilitar la incorporació al món laboral de totes aquelles persones trans que han quedat fora del mercat laboral amb mesures actives per la reincorporació.
  • Poder utilitzar el nom sentit, mentre s’estigui pendent de modificació registral.

Comments are closed.