Reclamem que els treballadors i les treballadores de seguretat privada siguin considerats agents de l’autoritat

El nostre sindicat exigeix mesures de protecció també jurídiques davant agressions com les que han acabat fent dos ferits en les darreres hores a Barcelona

El sindicat sectorial de Seguretat de la Federació de Serveis de Mobilitat i Consum de la UGT de Catalunya lamenta les agressions que en les darreres hores han patit dos vigilants de seguretat privada a Barcelona: un d’ells va ser apunyalat, i el seu gos també va resultar ferit, diumenge a l’estació de Can Jaumeandreu del tramvia i un altre vigilant ha estat apunyalat al bessó aquest matí a l’estació de metro de Paral·lel. En solidaritzem amb els companys i esperem que es recuperin ben aviat de les ferides.

Considerem que agressions com les viscudes en les darreres hores haurien de fer replantejar empreses i administració el paper que els i les vigilants de seguretat privada juguen en l’àmbit de la seguretat pública. És per això que demanem a les empreses que compleixin la normativa vigent i dotin el seu personal dels equips de protecció individual necessaris per a cada lloc de treball en concret.

I, de la mateixa manera, el nostre sindicat continua reclamant a l’administració que hi hagi un canvi legislatiu que equipari els treballadors i les treballadores de seguretat privada als agents de l’autoritat, endurint d’aquesta manera les conseqüències legals per aquests tipus d’agressions.

 

Comments are closed.