Resultats de la reunió de Durex i el comitè d’empresa

durex.gifDesprés de celebrar-se aquest matí la reunió entre Durex i comitè d’empresa, la UGT de Catalunya continua insistint en la necessitat que l’empresa reconegui i assumeixi que l’anunci del tancament de la planta de Rubí -on hi treballen 259 persones, el 75% de les quals són dones- respon a un procés de deslocalització i no a cap causa organitzativa, tècnica o de producció, com correspon a un expedient de regulació d’ocupació.

Després que en l’anterior reunió, l’empresa presentés una oferta econòmica de 46 dies per any treballat, amb un màxim de 30 mensualitats i un topall de 80.000 euros, el comitè ha presentat avui la seva pròpia oferta econòmica, ratificada en assemblea el passat dia 15 de novembre- de 75 dies per any treballat, amb un màxim de 50 mensualitats, un mínim de 6.000 euros i prejubilacions a partir dels 52 anys. Durex no s’ha mogut del seu posicionament i no accepta, d’entrada, les prejubilacions. Comitè i representants de Durex tornaran a reunir-se el proper dimecres al matí.

Des de l’inici el conflicte, la UGT de Catalunya ha denunciat que la direcció no té cap motiu que justifiqui el tancament de l’empresa, ja que la fàbrica no té pèrdues, i simplement vol traslladar-se a un altre país per poder, així, incrementar els seus beneficis. Per al nostre sindicat resulta irònic que l’empresa addueixi raons econòmiques per defensar el tancament de la planta de Rubí, quan l’exercici de 2005 es va tancar amb uns beneficis d’un milió d’euros, el 2006 (març 2006-març 2007) amb uns beneficis de 94.000 euros i, des del mes de març fins al moment, els beneficis ja superen els 600.000 euros.

{mxc} 

Comments are closed.