Roura & Cevasa, del Grup ACS, executa un ERO encobert als treballadors de Barcelona

roura-cevasaLa UGT de Catalunya denuncia que Roura & Cevasa, pertanyent a Vías y Construcciones, del Grup ACS de Florentino Pérez, no compleix part dels acords pactats amb el comitè d’empresa.

L’empresa va proposar al mes de juliol un trasllat del centre de treball de Barcelona a Alcalá de Henares (Madrid), argumentant que necessitava mantenir 120 llocs de treball que es traslladarien a la localitat madrilenya. Des del començament, els representants dels treballadors van manifestar que aquest trasllat no era viable i que la direcció estava fent un ERO encobert per amortitzar els llocs de treball.

Finalment, es va arribar a un acord que es basava en la creació de llocs de treball a Madrid, però malauradament el temps ens ha donat la raó. L’empresa està incomplint l’acord, ja que està desmantellant el centre de treball de Barcelona i no està creant els llocs de treball a què es va comprometre a Alcalá de Henares ni està realitzant les inversions necessàries. La majoria de la maquinària traslladada es troba sense instal·lar ni utilitzar, i alguns dels treballadors que es van marxar a Madrid per mantenir el seu llocs de treball no disposen d’instal·lacions adequades ni de treball efectiu.

Des de la Federació del Metall, Construcció i Afins (MCA) de la UGT de Catalunya instem a l’empresa del grup ACS a complir tots els acords signats, inclòs el de buscar una sortida digna als treballadors majors de 55 anys, i recorrerem a totes les mesures legals necessàries per garantir la creació dels llocs de treball a què es va comprometre a Madrid.

Roura Cevasa Barcelona (antiga Rótulos Roura) va ser fundada l’any 1930 i és líder a nivell internacional al sector de la implantació d’imatge corporativa. La fàbrica del Bon Pastor de Barcelona, que l’actual direcció va tancar al juliol, donava feina a 125 treballadors i treballadores de forma directa, i a un nombre similar de proveïdors.

Comments are closed.