Ryanair presenta un ERO de reducció de jornada per a la totalitat de la seva plantilla a Girona

Imatge de domini públic de la Wikipedia

Imatge de domini públic de la Wikipedia

La UGT de Catalunya no hi veu raons objectives i demana a l’empresa que valori el projecte de distribució de la jornada presentat pel comitè

La UGT de Catalunya no veu raons objectives en l’ERO presentat per la direcció de Ryanair a Girona i que pretén reduir en un 33% de jornada de la plantilla, llevat d’algunes excepcions, a què se’ls reduirà un 22%. Actualment, la plantilla de Ryanair a Girona està formada per 25 treballadors i treballadores, molt lluny dels 150 que la conformaven fa només cinc anys.
El comitè d’empresa ja va presentar una projecte de distribució de jornada de la plantilla, per donar resposta a l’anunci de la davallada de feina d’aquesta temporada. La direcció de Ryanair l’ha menystingut. Des de la UGT de Catalunya entenem que la presentació d’una reducció de jornada i sou a tota la plantilla, i el fet que aquesta sigui una mesura definitiva i no temporal, té un únic objectiu: precaritzar encara més les condicions laborals del col·lectiu i desanimar encara més els treballadors perquè finalment acabin abandonant la companyia.
Els propers dimarts i dimecres, 29 i 30 d’abril, el comitè es reunirà per decidir quina és la nova resposta que es dóna a la direcció de Ryanair, alhora que s’estudiaran quines mobilitzacions dur a terme per defensar els drets dels treballadors i les treballadores a Girona.

Comments are closed.