Seguiment del 100% de la vaga a CRE-A, la rotativa del grup Godó

pressL’empresa ha portat els diaris a imprimir fora, però ‘La Vanguardia’ ha sortit sense el quadern ‘Vivir’ i ha patit incidències en la distribució als subscriptors

El seguiment de la vaga a CRE-A, el taller d’impressió del Grup Godó, està sent del 100%. Les tres primeres jornades de vaga, de les 10 que s’han convocat, van començar dijous a les 06:00 hores i finalitzaran diumenge a les 06:00h. L’empresa, vulnerant com el sempre el dret a vaga dels treballadors, ha portat a imprimir els diaris fora, però tot i així La Vanguardia ha sortit sense el quadern sípia Vivir i ha patit incidències en la distribució als subscriptors.

 

L’empresa obre tres expedients de regulació d’ocupació

El comitè d’empresa ha convocat 10 jornades de vaga, en dies no continus, del 14 al 24 de juny, com a mesura de pressió pels tres expedients de regulació d’ocupació que ha obert la direcció.

D’una banda, CRE-A ha presentat un ERO per acomiadar 29 treballadors d’una plantilla de 100 persones.

D’altra banda, l’empresa pretén aplicar una reducció horària i, per tant, una reducció salarial que arribaria al 25%, a 24 treballadors.

CRE-A també ha plantejat la modificació substancial de les condicions laborals de la resta de la plantilla, amb la inaplicació del conveni vigent. Entre d’altres, la direcció vol imposar un calendari laboral de 7-7, és a dir, la successió de 7 dies de feina amb 7 dies de descans, sense vacances al llarg de l’any.

Davant d’aquesta situació, el comitè d’empresa ha convocat 10 dies de vaga que, presumiblement –perquè sempre ho fa- el Grup Godó vulnerarà, portant a imprimir els diaris a d’altres empreses de fora del grup. A les rotatives de CRE-A s’imprimeix La Vanguardia, Mundo Deportivo, ARA i Qué!.

Recordem que l’any passat el Grup Godó va obtenir uns beneficis de més de 7,2 milions d’euros.

Comments are closed.