Seguiment del 100% en la primera de les 5 jornades de vaga a Ciments Molins Industrial en defensa del conveni col•lectiu

cimentsNomés ha treballat el personal designat com a serveis mínims: cinc treballadors per torn

La totalitat dels treballadors i les treballadores de Ciments Molins Industrial (Sant Vicenç dels Horts) han secundat avui la primera de les jornades de vaga convocades pel Comitè d’Empresa en protesta pel bloqueig del conveni col·lectiu des de 2011. L’únic personal que ha treballat és aquell designat com a serveis mínims, és a dir, 5 treballadors per torn.

Aquesta primera aturada s’emmarca en la jornada de lluita del #23maig en defensa dels convenis col·lectius. A més d’avui, s’han convocat 4 jornades de vaga més, per als dies 29 de maig i 5, 14 i 19 de juny.

L’empresa té bloquejada la negociació del conveni col•lectiu des de l’any 2011, actitud que contrasta amb el fer que l’activitat actualment de l’empresa es troba en plena capacitat productiva.

L’última proposta de conveni presentada pel comitè -aprovada per unanimitat en assemblea- ja suposa un gran esforç per als treballadors i les treballadores de la companyia i comporta la congelació salarial pels anys 2011 – 2014, tenint en compte que el Grup Molins i la pròpia cimentera ubicada a Sant Vicenç dels Horts han obtingut beneficis. Tanmateix, l’empresa l’ha rebutjada i demana esforços com augmentar la jornada laboral i una doble escala salarial per als nous contractes, entre d’altres, que per al conjunt de la plantilla són inacceptables.

Ciments Molins Industrial vol un canvi de model industrial i laboral que perjudicarà els treballadors i les treballadores de la cimentera, les empreses col•laboradores, els veïns i veïnes de les poblacions properes i el propi sector cimenter català i espanyol.

 

Comments are closed.