Seguiment del 90% a la segona jornada de vaga al Metro

El comitè d’empresa ja comptabilitza quatre casos de treballadors afectats per inflamació de la pleura, tot i que l’empresa no els vol reconèixer.

El comitè d’empresa de Metro de Barcelona xifra el seguiment de la vaga en aquesta segona jornada en un 90%, igual que ahir en els tres torns. L’aturada ha estat especialment secundada en els sectors més afectats per la presència d’amiant i pels treballadors i les treballadores d’AAC (que condueixen els combois i estan a les estacions), on el seguiment ha superat el 95%.

Ahir el comitè va interposar denúncia davant de la Inspecció de Guàrdia perquè la direcció de TMB no compleix amb els serveis mínims decretats per la Generalitat i està fent sortir trens de més en tots els torn.

Els sindicats resten a l’espera que la direcció de la companyia els convoqui per reunir-se i intentar solucionar aquest conflicte. El comitè ja té comptabilitzats quatre treballadors afectats per inflamació de la pleura com a conseqüència de l’exposició a l’amiant, tot i que TMB continua sense voler reconèixer cap cas.

Les aturades seguiran al torn de tarda (de 16 a 18 h) i de nit (de 22.50 a 00.50), i fins dijous 28.

Comments are closed.