Seguiment del 90% en la primera jornada de vaga en el sector dels escorxadors d’aus i conills a Catalunya

aus-i-conillsLa UGT FICA de Catalunya xifra en el 90% el seguiment de la vaga en el sector dels escorxadors d’aus i conills a Catalunya. Les aturades han estat especialment massives en els escorxadors de Lleida, que ocupen uns 1.000 treballadors i les treballadores, amb un 95% del seguiment; i en els escorxadors del grup Padesa a Terres de l’Ebre (Roquetes i Amposta), amb una aturada del 100% dels seus 800 treballadors i treballadores.

El nostre sindicat valora molt positivament aquest seguiment massiu ja que posa de manifest que el preu de la carn al nostre país no es pot sostenir degradant encara més les condicions laborals dels treballadors i les treballadores del sector.

El posicionament de la patronal del sector en la comissió negociadora del conveni pretén condemnar a la precarietat més absoluta els treballadors i les treballadores del sector, impedint que les negociacions avancin. En concret, la proposta d’AMACO-AMPE se centra en:

–       Pèrdua de poder adquisitiu en els salaris.

–       Congelació de l’antiguitat.

–       Augment de la flexibilitat de la jornada, duplicant les hores flexibles que estableix el conveni i eliminar els dos dies de descans setmanals consecutius.

–       Supressió dels topalls i límits del conveni a les cooperatives de treball associat i, per tant, externalitzar encara més les plantilles mitjançant empreses de serveis, subcontractes, falsos autònoms, ETT, etc.

Demà, dimecres 12 d’abril, seguiran les aturades.

Comments are closed.