Segur Ibérica deu més de 3.000€ a un centenar de vigilants de l’aeroport de Girona, els hospitals Trueta i Santa Caterina, i Aigües Ter-Llobregat

protesta-aeroportEls afectats s’han concentrat aquest dia 8, davant la terminal de l’aeroport de Girona
Els vigilants i auxiliars de seguretat de l’aeroport de Girona, dels hospitals Trueta i Santa Caterina, i d’Aigües Ter-Llobregat –un centenar en total- s’han concentrat aquest diumenge 8, de 9 a 12 hores, davant de la terminal de l’aeroport per exigir a la seva exempresa, Segur Ibérica, que els aboni els endarreriments que els deu des del mes de novembre, entre 3.000 i 3.500 euros a cada treballador.
Segur Ibérica va entrar en concurs de creditors el passat 22 de desembre, deixant sense pagar als 60 vigilants de l’aeroport de Girona la nòmina de novembre, la paga de Nadal, la de juliol i la de beneficis. Els treballadors van ser subrogats per la nova empresa encarregada del servei, ICTS Hispania, que els va fer signar un nou contracte alliberant-la de tota responsabilitat sobre el deute econòmic pendent amb la plantilla. En el cas dels vigilants de l’Hospital Trueta i Santa Caterina, gairebé una quarentena i subrogats per l’empresa Phoenix des del gener, a més se’ls deu la nòmina de desembre.
La UGT Comarques Gironines exigeix a les empreses que es facin responsables del deute contret amb els treballadors, als quals ha abocat a una situació molt crítica, especialment als auxiliars de seguretat, que cobren un sou de 700 euros i la seva capacitat d’estalvi és ínfima.
El nostre sindicat també vol denunciar l’actuació de l’administració, en aquest cas a través d’AENA, que accepta ofertes pràcticament temeràries de les empreses concessionàries i després se’n desentenen quan aquestes empreses no poden fer front a les seves obligacions.

Comments are closed.