Sense acord a mediació: continua endavant la vaga indefinida al 061

El SEM, màxim implicat en el conflicte, no ha volgut assistir a la reunió i l’empresa, amb data d’ahir, ha denegat totes les peticions de vacances pendents de resposta.

La reunió de mediació mantinguda aquest matí per intentar acostar posicionaments entre el comitè i l’empresa Ferrovial ha acabat sense acord. Per tant, continua endavant la vaga convocada a partir de les 23 hores del dia 18 d’octubre, amb caràcter indefinit, i que afectat tos els treballadors i les treballadores de l’empresa Ferrovial Servicios que atenen les trucades telefòniques del 061, unes 700 persones a tot Catalunya.

Aquesta vaga respon als continus incompliments pel que fa a salari, jornada laboral, contractació i conciliació. Denunciem la precarització sistemàtica de les condicions laborals de la plantilla com a conseqüència de l’externalització del servei a l’adjudicatària Ferrovial Servicios.

Tot i haver-nos reunit amb l’empresa i les administracions per buscar solucions a aquest conflicte generat per la gestió externa del servei en empreses com Ferrovial, denunciem que ni el Departament de Salut ni el SEM s’han implicat per donar una resposta a les nostre reivindicacions. De fet, la part social havíem demanat a l’anterior reunió que el SEM, com a màxim implicat en el conflicte, formés part de la negociació, però el SEM avui tampoc no ha estat a la taula de negociació.

Entre altres, demanem que es redueixi el nombre total d’hores anuals de la jornada completa, la limitació dels dies seguits treballats, que es retribueixi la plantilla com a personal d’emergències (com conveni SEM) i reclamar la paga covid per a la que el SEM no els ha tingut en compte. Així mateix, exigim que es redueixi l’alta eventualitat existent des de sempre en aquest servei, evitant la consegüent rotació de personal, i augmentar les hores de contracte de personal convertit a indefinit que actualment són 16 hores mensuals (que no es fan mai) ampliables segons el mes.

A més, per si no hi hagués prou, amb data d’ahir, entre les dues reunions de mediació que han tingut lloc per a poder arribar a un acord, l’empresa Ferrovial han denegat totes les peticions de vacances pendents de resposta

Comments are closed.