Sentència del Gabinet Jurídic: Impugnat l’ERO que afecta a tres membres del comitè a Industrial Bolsera

A l’empresa Industrial Bolsera s’impugna un ERO acordat parcialment per incloure a la llista d’afectats a tres membres del comitè d’empresa. A la sentència la jutgessa del Jutjat Social núm.3 de Sabadell declara la nul·litat parcial de la resolució i amb ella, la nul·litat dels tres acomiadaments al considerar que la garantía de permanència dels actors tenen plena vigència. L’empresa al·legava la manca de formació, polivalència i competència pactada a l’ERO com a indicadors per incloure als tres delegats i que la reducció de la plantilla també havia de suposar la reducció del comitè d’empresa.

La sentència determina la nul·litat de l’afectació basant-se en tres qüestions:

1. La llista no va ser acordada

2. La formació la facilitava l’empresa a qui considerava oportú

El dret de permanència dels membres del comitè té com àmbit la totalitat de l’empresa i tenen prioritat sempre que subsisteixin a l’empresa llocs de treball equivalents als que exercien .

La sentència determina que de no ser així hi hauria suficient amb la identificació dels criteris objectius que afectessin als membres del comitè per prescindir de qualsevol d’ells vencent de manera il·legítima la garantia de permanència.

 

Comments are closed.