S’ha publicat l’informe “Les persones majors de 45 anys en situació d’atur a la Província de Barcelona”

L’informe que presentem a continuació, Les persones majors de 45 anys en situació d’atur a la província de Barcelona, ha estat elaborat en el marc del conveni entre la UGT de Catalunya i la Diputació de Barcelona per l’any 2015.

Aquest estudi té com a objectiu fer una “fotografia fixa” de les persones majors de 45 anys en situació d’atur, que ha estat un dels col·lectius més afectats per la crisi iniciada l’any 2008.

Aquest col·lectiu presenta unes característiques a tenir molt en compte i que juguen en contra d’aquestes persones a l’hora de reinserir-se en el mercat de treball quan perden la seva feina: 

  • Les persones més grans de 45 anys, quan es queden sense feina, tenen més probabilitats de convertir-se en desocupades de llarga durada que les persones menors de 25 anys o les persones de 25 a 44 anys. 
  • La pèrdua del treball en les persones majors de 45 anys té conseqüències més importants a efectes de la seva jubilació, ja que encara els hi falta molts anys de cotització a la seguretat social, imprescindibles pel càlcul de la pensió. 
  • Les persones majors de 45 anys s’estan veient expulsades d’un mercat de treball que evoluciona permanentment i que els demana una gran capacitat de polivalència i d’adaptació, així com la incorporació de noves tecnologies al desenvolupament de les tasques laborals que realitzen quotidianament. 
  • Les persones de menys edat, amb més formació i sobretot disposades a acceptar unes condicions laborals més precàries, són un handicap per a les persones majors de 45 anys, que tenen com a principal bagatge la seva experiència acumulada, però també més responsabilitats adquirides.

Comments are closed.