Signa la ILP per la dació en pagament i la paralització dels desnonaments. Només queden 15 dies!

Us recordem que estem a la recta final de la recollida de signatures per presentar al Congrés de Diputats la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) per la dació en pagament retroactiva, la paralització dels desnonaments i el lloguer social. Necessitem 500.000 signatures per aconseguir el canvi de la legislació hipotecària i el termini finalitza el proper 31 d’octubre!

Així que si encara no has signat, afanya’t. Pots fer-ho a qualsevol seu de la UGT o de les entitats promotores de la ILP, trobaràs tota la informació al web www.quenotehipotequenlavida. També pots signar de manera electrònica a través del propi web.

El grup promotor de la ILP està format per la UGT de Catalunya, CCCO de Catalunya, la Confederació d’Associacions Veïnals de Catalunya (CONFAVC), l’Observatori DESC, la Plataforma d’Afectats per les Hipoteques i la Taula del Tercer Sector Social de Catalunya.

El passat 23 d’abril va començar oficialment la recollida de les 500.000 signatures a tot l’Estat necessàries perquè la ILP sigui admesa al Congrés dels Diputats, però el grup promotor espera recollir-ne moltes més, degut al clamor social que existeix al nostre país davant la injustícia del sistema financer i hipotecari, que s’està cobrant un nombre indecent de víctimes en forma de famílies desnonades. Segons dades del Consell General del Poder Judicial, entre 2007 i 2011 s’han produït més de 350.000 execucions hipotecàries a l’Estat espanyol. Les Comunitats Autònomes que tenen el trist honor d’encapçalar el rànquing de desnonaments són Andalusia (68.053), Catalunya (65.670) i el País Valencià (65.220).

Aquesta ILP proposa un canvi en la legislació hipotecària amb la finalitat de regular la dació en pagament –que amb l’entrega de l’habitatge es cancel•li el deute hipotecari- amb efecte retroactiu, la paralització dels desnonaments i la promoció del lloguer social.

Comments are closed.