Signat el conveni d’oficines i despatxos de Catalunya a una setmana de perdre la vigència

oficines-despatxosEl nou conveni, que afecta 130.000 treballadors, conté millores salarials i ampliació dels permisos

FeS-UGT, CCOO-Comfia, Foment i Pimec signen el nou conveni d’oficines i despatxos de Catalunya després d’un any i mig de negociacions. Aquest nou conveni que afecta 130.000 treballadors arreu de Catalunya era un dels que haurien desaparegut el proper 7 de juliol com a conseqüència de la Reforma Laboral. El nou conveni tindrà vigència fins a finals del 2014 i els punts més destacables són els següents:

• Es blinda el conveni com a garantia mínima bàsica pel sector ara i en el futur. Cap empresa pot aplicar la legislació bàsica ni la Reforma Laboral (final de la ultractivitat) sense fer servir els mitjans pactats en el conveni.


• S’aconsegueix que la patronal desisteixi de la seva pretensió d’augmentar la jornada anual i mantenim per tant les 1772 hores.


• Clàusula salarial actualitzada, 2012-2013 amb 1,4 % d’increment salarial.


Ampliació dels permisos retribuïts en les malalties de familiar directe i defunció, reflectides en un dia més. També una millor regulació de les excedències especials d’un mes.

Ampliació de la borsa d’hores de visita mèdica de 12 a 18 i inclusió de supòsit d’assistència a tutories escolars.

• Reconeixement de les hores treballades en diumenges a l’1,75 euros l’hora quan formi part del descans setmanal del treballador (no contemplades amb anterioritat). Millora el preu de l’hora festiva treballada en tres dies especials a l’any com hi havia fins ara, a tot el conjunt dels festius anuals que es treballin, incloent-hi diumenges. Possibilitat de passar de 3 dies l’any a 52 diumenges + 14 festius que no caiguin en diumenge.

Reconeixement de les parelles de fet als efectes dels permisos contemplats en el conveni.

Regulació de les situacions de teletreball, que es venen donant sense garanties en cada cop més empreses del sector.

Comments are closed.