Signat el conveni del taxi i automòbils de lloguer amb conductor de la provincia de Barcelona

taxiEs mantenen les bases de cotització per sobre del conveni estatal, s’asseguren els llocs de treball actuals i es garanteix que tots els contractes seran a temps complert

La UGT de Catalunya i la CONC hem signat avui el Conveni Col·lectiu del Sector del Taxi i Automòbils de Lloguer amb Conductor de la Província de Barcelona, que tindrà una vigència de cinc anys i afecta uns 3.000 treballadors i treballadores.

La negociació del conveni ha estat complicada per la gravetat de la situació econòmica, la reforma laboral i l’existència d’un conveni col·lectiu estatal al qual es podien veure abocats els treballadors i les treballadors del sector si no s’arribava a un acord. 

Tot i així, amb el nou conveni s’ha aconseguit mantenir les bases de cotització per sobre del conveni estatal –la patronal volia rebaixar-les al mínim-, assegurar els llocs de treball actuals –la patronal volia prescindir d’uns 500 conductors- i garantir que tots els contractes seran a temps complert. A més a més, d’aquí dos anys hi haurà una revisió de les condicions en positiu si la situació econòmica ha millorat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*