Ratificat el conveni col·lectiu del sector de transport de viatgers per carreteres de Barcelona

bus-mohn

El preacord per al conveni col·lectiu del sector de transport de viatgers per carretera de la província de Barcelona ha estat ratificat pels delegats i les delegades de la UGT de Catalunya en assemblea avui. Per això, es desconvoca la vaga prevista per als dies 21 i 22 de febrero.

El resultat de la votació ha estat un contundent si davant del nou preacord. Amb un 100% dels vots a favor es ratifica un conveni que afecta uns 8.000 treballadors i treballadores de diferents empreses dedicades tant al transport urbà, interurbà com discrecional.

El conveni tindrà una vigència de quatre anys i suposarà increments salarials del 0,5% per al 2015, l’1% per al 2016, l’1,2% per al 2017 i l’1,3% per al 2018, a més de la revisió de l’IPC.

A partir d’ara, el 75% de la plantilla d’aquestes empreses haurà de ser indefinida, i només el 20% sobre el total dels contractes indefinits podrà ser parcial. En l’actualitat, moltes empreses tenen fins a un 80% de la plantilla a jornada parcial.

També s’han millorat les condicions de la subrogació de treballadors d’una empresa a una altra i s’ha aconseguit la possibilitat d’acumular jornada en la jubilació parcial. El conveni també recull millores en temes socials, vacances i llicències.

 

3 comentaris a “Ratificat el conveni col·lectiu del sector de transport de viatgers per carreteres de Barcelona