Signatura Conveni UGT-Generalitat de Catalunya sobre acreditació de competències

treballarFont: UGT Formació Professional 

La UGT de Catalunya i la Generalitat de Catalunya, mitjançant el Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC) i el Departament d’Ensenyament, han signat un conveni marc que té com a objectiu facilitar l’avaluació i acreditació de les competències professionals de les persones treballadores.

En aquest sentit, l’acord, que estarà en vigor fins al 31 de desembre del 2016, i serà prorrogable anualment fins al 2019, regula la col.laboració que s’establirà de cara a la signatura de futurs convenis específics que se’n puguin derivar, necessaris per al desenvolupament dels processos d’avaluació i acreditació de les competències professionals. Des de la UGT de Catalunya ja portem temps reclamant la necessitat d’agilitzar els processos d’acreditació de les competències professionals com a mesura per incrementar l’ocupabilitat de les persones amb més dificultats d’inserció al mercat laboral.

Considerem que la participació de les persones treballadores en procediments d’avaluació i acreditació de competències professionals adquirides mitjançant l’experiència laboral els pot permetre obtenir una acreditació oficial, útil per a l’obtenció d’un títol de formació professional o bé d’un certificat de professionalitat, que els facilitarà i/o millorarà el seu posicionament en el mercat de treball.

En el desenvolupament d’aquest conveni, l’Institut Català de les Qualificacions Professionals (ICQP) donarà el seu suport sobre els aspectes relatius a la qualificació professional de les persones treballadores, l’acreditació de competències i el seu reconeixement. També es comptarà amb la col.laboració del Consorci per a la Formació Contínua de Catalunya.

Comments are closed.