Signatura de la “declaració del Vallès Occidental cap a la segona reindustrialització”

industriDemà, a les 10h, a la Sala d’Actes del Rectorat de la UAB, amb la participació dels representants del món acadèmic, polític, econòmic i social de la comarca

Els representants del món acadèmic, polític, econòmic i social del Vallès Occidental signaran demà dimecres, 30 d’abril, la “Declaració del Vallès Occidental cap a la segona reindustrialització”, en un acte que tindrà lloc a les 10 hores a la Sala d’Actes del Rectorat de la Universitat Autònoma de Barcelona.

El motiu d’aquesta declaració és la preocupació pel progressiu deteriorament del teixit industrial del Vallès Occidental, per la situació de deteriorament social que està produint, la caiguda constant de la capacitat productiva i l’augment de l’atur, gran part del qual ja és de llarga durada, fruit de la crisi econòmica que patim.

El Vallès Occidental, amb una població de 862.369 habitants, genera l’11% del PIB català i el 3% de l’estatal. És un territori que genera una ocupació de 315.016 persones i 24.415 empreses i, malgrat aquesta fortalesa, arrossega una desocupació de més de 80.000 persones, de les quals un gran nombre no tenen cap tipus d’ingrés, amb 28.194 llocs de treball perduts a la indústria des de 2009. En aquests últims anys a la comarca s’han destruït 1.470 centres de treball industrial i s’hi han executat 1.277 expedients de regulació d’ocupació en els dos darrers anys.

Aquesta declaració vol ser el principi d’un full de ruta que porti el Vallès Occidental a liderar una recuperació econòmica real per a tots els ciutadans i ciutadanes, que consolidi un model industrial competitiu basat en l’eficiència, la innovació i la qualitat de l’ocupació, i que converteixi aquest territori en un referent europeu.

Comments are closed.