Signatura del primer conveni laboral català del sector de ports esportius

port-esportiuCatalunya serà la primera comunitat en registrar un conveni col·lectiu del sector, que afectarà 47 ports

El proper divendres 21 d’octubre, a les 13 h, a la seu de la Capitania del Port Olímpic de Barcelona, la UGT i CCOO de Catalunya i l’Associació Catalana de Ports Esportius i Turístics signaran el primer conveni laboral d’àmbit autonòmic dins del sector de ports esportius.

Fins ara les relacions laborals dins d’aquest àmbit venien determinades pel  Conveni d’Instal·lacions Esportives i Gimnasos que no recollia, en cap cas, les especificitats pròpies d’aquest serveis nàutics. Amb la validació de l’acord, Catalunya serà la primera comunitat en registrar un conveni col·lectiu d’aquestes característiques, que afectarà 47 ports. Actualment,  només els ports no transferits (Barcelona i Tarragona) gaudeixen d’un conveni d’abast estatal i propi que agrupa els anomenats ‘puertos de interés nacional’.

El Sindicat Marítim-Portuari de la UGT de Catalunya valora molt positivament el document final del conveni, així com l’actitud i la voluntat de servei i de millora que ha estat present en tots els membres integrants de la taula de negociació.

A la signatura del conveni hi assistiran representants de l’Associació Catalana de Ports Esportius i Turístics i de la Generalitat de Catalunya. Per part de la UGT de Catalunya hi assistirà el secretari general de la Federació de Serveis, Mobilitat i Consum (FeSMC Catalunya), Joan Piqué.

Comments are closed.