Sindicats i patronal trenquen negociacions pel conveni de la construcció

elpunt.png Els sindicats CCOO i UGT han trencat les negociacions pel conveni del sector de la construcció amb la Unió d’Empresaris de la Construcció de les comarques gironines. En la reunió d’ahir al matí no es va aconseguir arribar a cap acord. El principal escull és que els sindicats reclamen que el conveni gironí per als propers quatre anys inclogui mig punt més per sobre de l’estatal, que ja preveu un punt i mig sobre l’IPC.

«És una qüestió de principis, no de grans discrepàncies», remarca Josep Maria Gomar (UGT), segons el qual els convenis ja pactats a Lleida, Tarragona i Barcelona ja estableixen pactes semblants al que es demana a Girona. «Es tracta de compensar la pèrdua de poder adquisitiu que tenen els treballadors catalans», argumenta Gomar, que critica la posició «inflexible» de la patronal. En la mateixa línia, Salvador Sánchez (CCOO) considera que la posició dels empresaris del sector és «una burla» als treballadors i remarca: «La pèrdua de poder adquisitiu que hem patit aquí és important.»

Els sindicats no han decidit encara quin haurà de ser el proper pas, si la patronal no busca un punt de trobada, però Sánchez no descarta arribar a una convocatòria de vaga en el sector. Tant la UGT com CCOO remarquen que la seva proposta no suposaria més de 70 euros anuals, i no estan disposats a acceptar alternatives que no quedin reflectides en les taules salarials.

Fonts de la patronal argumenten que un increment d’un punt i mig sobre l’IPC ja és suficient i que la situació del sector «no permet massa alegries». A més, asseguren que «les càrregues socials ja s’han apujat molt en la construcció». La patronal entén que ofereix prou millores, i no descarta que es pugui reconduir la situació.

Comments are closed.