S’obre un procés a COVESTRO per buscar alternatives industrials al tancament de la planta de MDI de Vila-seca

covestro-5--1024x576Aquest dilluns, 18 de desembre, les seccions sindicals de CCOO i UGT de Covestro han traslladat al comitè d’empresa les conclusions de la reunió que van mantenir divendres a Leverkusen amb representants de la direcció espanyola i alemanya de Covestro per obrir una mesa de treball que permeti desbloquejar la situació actual de la planta de MDI de Vila-seca. Ahir mateix a la tarda, el comitè va convocar una assemblea de treballadors i treballadores en la qual es va decidir desconvocar la setmana de vaga que s’havia d’iniciar demà, per tal de facilitar el diàleg entre empresa i sindicats.

El proper 9 de febrer s’obrirà una mesa de treball integrada per l’empresa i les seccions sindicals de CCOO i UGT, que tindrà com a objectiu estudiar alternatives industrials al tancament de la planta de MDI. Aquestes alternatives poden ser tant externes, mitjançant la implantació de noves empreses al centre de treball, com internes, mitjançant  l’adequació de la planta per utilitzar-la a d’altres produccions.

La direcció alemanya ha deixat clar que la decisió de tancament està presa i no és reversible, però ha manifestat el seu compromís d’apostar per cercar alternatives que permetin reduir considerablement l’impacte d’aquesta decisió.

CCOO i UGT creuen que s’obre un procés que pot permetre conservar el màxim nombre de llocs de treball possibles i esperen que el diàleg sigui constructiu i fructífer, cosa que no hauria estat possible sense la feina feta pel comitè d’empresa de Tarragona i sense les mesures de pressió de la plantilla, que han permès obrir espais de negociació sòlids. CCOO i UGT treballaran amb l’objectiu de fixar criteris que garanteixin la recol·locació de la major part dels treballadors en un termini de dos anys, conscients que interessa mantenir la planta a bon funcionament per continuar incidint en l’objectiu principal, pel qual seguirem lluitant: la revisió de la decisió de l’empresa. CCOO i UGT agraeixen el suport de la plantilla en tot aquest procés, sense el qual no  hauria estat possible l’obertura d’aquesta mesa de treball.

Comments are closed.