SOMESCOLA fa una crida a la mobilització del 14 de juny per respondre al TSJC

 La coordinadora, de la qual forma part la UGT de Catalunya, rebutja les interlocutòries judicials que escapcen la immersió lingüística

Somescola.cat reitera la defensa del model vigent d’escola catalana i rebutja les interlocutòries del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), que manté la imposició d’una quota lingüística del 25% en castellà. La coordinadora d’entitats cíviques i educatives, de la qual forma part la UGT de Catalunya, fa una crida a participar a la mobilització del proper 14 de juny a Barcelona, per mostrar el suport social a la immersió lingüística i al dret a decidir el model educatiu a les urnes.

Somescola.cat rebutja un cop més la judicialització dels usos lingüístics a les aules del nostre país i la jerarquització lingüística amb què prioritza el castellà. El TSJC contradiu el mandat de les institucions democràtiques catalanes i el criteri pedagògic del conjunt de la comunitat educativa. És el Parlament de Catalunya qui estableix la legislació educativa pròpia. Així, la coordinadora demana a la Generalitat que continuï blindant el model d’immersió lingüística, d’acord amb l’aplicació de la normativa pròpia vigent.

Somescola.cat fa una crida a la participació massiva en la cercavila per l’escola

catalana del 14 de juny, a les sis de la tarda al centre de Barcelona. Amb el lema “Per un país de tots, decidim escola catalana”, la mobilització serà una marea verda per l’escola catalana, per mostrar el suport social a la comunitat educativa i al dret a decidir el propi model educatiu. El lot per finançar la mobilització s’està distribuint arreu del país i es pot adquirir al web www.somescola.cat.

Comments are closed.