SOS Socorristes exigeix la posada en marxa de la Llei de seguretat per a les platges catalanes

La plataforma SOS Socorristes, impulsada pel sector de Socorrisme de la UGT, lamenta profundament la mort d’una nena de cinc anys ahir a la platja de La Pineda (Vilaseca) i mostra el seu condol a familiars i amics. L’ofegament de la menor va produir-se en una platja que, malgrat els seus recursos locals, no té servei de socorrisme fins al mes de juny.

Des de la plataforma fa temps que reclamen la necessitat d’obrir un procés de canvi en el sector de salvament i socorrisme a les platges catalanes. I deficiències com la que malauradament acabem de viure a Vilaseca són les que volen evitar amb la redacció d’una nova llei de seguretat per a les platges catalanes, una llei bàsica per al que l’any 2018 va ser el primer destí turístic estatal. Accidents i tragèdies com la d’ahir es poden evitar amb la inversió necessària per part dels municipis i la garantia d’una Llei de seguretat que vetlli per ciutadans i professionals del sector.

En menys d’un any la plataforma ha parlat amb els grups parlamentaris i ha reivindicat millores de les condicions laborals per als i les socorristes en el marc d’un conveni propi sectorial, ja que fins ara es regien per convenis de piscines o convenis privats.

El punt d’inflexió ha estat la impugnació dels plecs de l’Ajuntament de Viladecans, des d’on s’assegurava que no existia cap conveni específic per als i les socorristes de platja, i se’ls marcava el sou segons l’Estatut dels Treballadors. La plataforma va presentar un recurs i va aconseguir que l’Ajuntament es veiés obligat a repetir els plecs en base al conveni col·lectiu autonòmic. Aquesta temporada percebran un 32,6% més en les seves retribucions, augment salarial que també tindran els i les socorristes de les platges de Sant Adrià del Besòs, Arenys de Mar, Castelló d’Empúries, l’Escala, Lloret de Mar i Cubelles. SOS Socorristes estarà amatent a cada nova licitació, perquè aquesta llista segueixi augmentant. En aquest sentit, ha denunciat públicament adjudicacions amb xifres molt qüestionables, com és el cas de Cambrils, on la plataforma vigilarà que l’empresa adjudicatària del servei de socorrisme compleix escrupolosament la normativa en matèria laboral.

Comments are closed.