Stora Enso imposa a la plantilla una reducció salarial del 15% irrecuperable

industria-paperEl comitè d’empresa denuncia que la direcció rebutja qualsevol negociació o proposta alternativa i que està aprofitant el context per retallar drets laborals

La direcció de la planta d’Stora Enso a Castellbisbal (Vallès Occidental) vol imposar a la plantilla una rebaixa salarial del 15% mitjançant l’article 41 de l’Estatut dels Treballadors, és a dir, adduint raons econòmiques. La direcció ha deixat clar, a més, que aquesta reducció salarial és irrecuperable sigui quina sigui l’evolució de l’empresa -dedicada a la fabricació de paper-, de manera que el comitè considera que la multinacional finesa està aprofitant el context econòmic per retallar drets laborals. El comitè d’empresa porta des del novembre intentant negociar aquesta mesura amb la direcció, que s’ha mostrat immòbil en la seva decisió i aplicarà la retallada salarial en la nòmina del mes de gener.

La part social considera que la plantilla ja ha fet prou esforços, amb la reducció d’una trentena de llocs de treball durant el 2012. A més, ha proposat una congelació salarial durant diversos anys i prejubilacions, però la direcció rebutja qualsevol altra mesura que no sigui la retallada de sous.

Davant d’aquesta situació i de la negativa de l’empresa a dialogar amb la representació social, el comitè ha convocat un calendari de vagues de 24 hores que va començar el passat 4 de gener. Les properes jornades seran els dies 8, 15, 25 i 30 de gener (sempre de les 22 hores a les 22 hores del dia següent).

Comments are closed.