Tercera jornada de negociació per la reducció de 2.000 llocs de treball a CatalunyaCaixa

CatalunyaCaixaAvui, s’han reunit per tercera vegada la representació de RRHH del Grup BBVA i la representació laboral de CatalunyaCaixa. En aquesta reunió s’ha entregat una proposta esquemàtica de les demandes del nostre sindicat per tal d’elaborar una base de treball que es poden resumir en:

  • Ampliació del col·lectiu de prejubilats als 53 anys.
  • Limitar les sortides a les adscripcions voluntàries.
  • Millora de les quantitats i condicions de sortida per a cada mesura proposada.
  • Aprofitar les sinèrgies de les sortides del BBVA per facilitar el traspàs al Grup.

Per part de l’empresa ja s’ha facilitat la proposta d’homologació salarial que pretenen aplicar. Els trets fonamentals d’aquesta proposta impliquen la pràctica congelació i compensació dels futurs increments de bona part dels conceptes salarials actuals.

La direcció continua amb la decisió inamovible de l’acomiadament d’aproximadament 2.000 treballadors i treballadores de CatalunyaCaixa. A més,  també s’ha informat de que els acomiadaments estan previstos de la següent manera: 2015 (10%), 2016 (80%) i 2017 (10% durant el primer trimestre).

La direcció de RRHH de BBVA també ha comunicat la fórmula per les sortides esmentades:

  • 520 Prejubilacions
  • 75 Dimissions Voluntàries Incentivades
  • 125 Excedències Remunerades
  • 150 Trasllats fora de Catalunya
  • La resta, extincions de Relació Laboral

Des de la UGT de Catalunya hem manifestat la nostra voluntat de presentar una proposta durant la reunió de la setmana vinent que estarà molt lluny de les pretensions actuals de la direcció del BBVA. BBVA argumenta que tant el nombre de sortides d’empleats com les condicions salarials proposades responen a criteris de costos i ens demanen que hi posem “una gota de realidad”. Des del nostre sindicat creiem que la realitat es que aquestes condicions són inacceptables per aconseguir que els treballadors de CX es “reincorporin amb normalitat al grup”, tal com ha manifestat el responsable de RRHH del BBVA.

Amb l’esperit de buscar una negociació real i possible presentarem una proposta que esperem sigui escoltada i acceptada per la direcció del BBVA a la propera reunió que serà el proper dimecres, 1 de juliol, a les 11.30 hores.

Comments are closed.