Treball calcularà els autònoms que volen pagar per una assegurança d’atur

elperiodicoEls quatre experts que formaran la comissió que analitzarà com s'articula la futura prestació de desocupació per als autònoms tenen davant seu una tasca feixuga. Han rebut l'encàrrec de dissenyar un nou sistema viable econòmicament i ben acceptat pels més de tres milions de treballadors per compte propi. El Ministeri de Treball desenvoluparà una enquesta per conèixer la predisposició dels autònoms a pagar l'assegurança d'atur.
currelaconstruccionelperiodico El sondeig, que farà probablement el CIS el 2008, serà la clau per determinar l'abast de la prestació per cessament d'activitat, equivalent a la desocupació dels assalariats. Sobre la taula hi ha diverses alternatives, que inclouen la voluntarietat, l'obligatorietat per a certs col.lectius o tots els autònoms o bé una combinació d'aquestes.
El secretari general d'Ocupació, Antonio González, va assegurar ahir a Barcelona, en una trobada organitzada per Pimec, que l'objectiu de l'enquesta és comprovar el grau d'acceptació de la nova prestació per "no aprovar una cosa que sigui rebutjada pels autònoms".
Els precedents per analitzar les cotitzacions que paguen els treballadors per compte propi tenen una cara i una creu. Per un costat, l'acceptació de la prestació per incapacitat temporal i la consegüent cotització ha estat un èxit ja que hi ha menys de 100.000 autònoms, al voltant d'un 3% del total, que no tenen aquest risc assegurat amb les mútues. A partir del gener, la cotització per les baixes serà obligatòria.

BASE MÍNIMA
En canvi, una immensa majoria del 80% del col.lectiu segueix pagant a la Seguretat Social per la base mínima, situada ara en 817 euros, de manera que al jubilar- se rebrà la pensió més baixa.
En un terme intermedi d'acceptació hi ha l'assegurança d'accidents laborals, que tenen subscrit uns 400.000 professionals. A partir del gener, aquesta cotització serà obligatòria per als autònoms de sectors de risc, com la construcció i el transport, de manera que la xifra estimada d'assegurats arribarà a la meitat del total.

{mxc} 

Comments are closed.