UGT aconsegueix increments salarials del 5% a l’hostaleria

cambrer
La patronal de l’hostaleria dóna la raó a la UGT i accepta aplicar els increments salarials pactats en conveni

Tots els treballadors i treballadores del sector de la hostaleria a Catalunya cobraran aquest 2011 un increment salarial que voreja el 5%. Més concretament, els treballadors de l’hostaleria de Barcelona tindran un increment de sou el 4’6%, els de Girona, d’un 5,1%, els de Tarragona, un 4,9%, i els de Lleida, un 4,8%.

Aquest és el resultat d’un llarg conflicte, el desencadenant del qual va ser la negativa de la Patronal del sector, de pagar l’increment salarial del 2% pactat pel 2010, en conveni col·lectiu. La UGT va portar el cas als tribunals, i el Tribunal Superior de Justícia va reconèixer els drets dels treballadors a cobrar-lo.

Amb la sentència favorable a la UGT, la patronal ha hagut de donar la raó al sindicat, i ha reconduit la seva intransigència mantinguda fins ara. Així, tots els treballadors i treballadores del sector cobraran un 2% amb efectes 1 de gener a les seves nòmines, més la revisió tècnica pactada en conveni i l’increment corresponent a l’any 2011, on novament i gràcies a la feina de la UGT, es manté el poder adquisitiu dels treballadors i treballadores.

Aquests increments salarials són, per la UGT, els millors en el pitjor moment de crisi al nostre país, i també pel sector de l’hostaleria a Catalunya. Novament, es fa evident que el conveni d’hostaleria de Catalunya, signat en solitari per la UGT, pacta un dels majors increments salarials del col·lectiu. No obstant això, segons dades de la pròpia Confederació d’Hostaleria de Catalunya expressades a la opinió pública, el sector comença a repuntar.

La UGT vol recordar que apostarà per la negociació col·lectiva fins esgotar la via del diàleg, però sense renunciar a la jurisdicció competent en defensa dels drets dels treballadors i les treballadores quan siguin vulnerats er la patronal.

La Federació de Comerç, Hostaleria, Turisme i Joc de la UGT vol recordar que sempre ha apostat pel manteniment del poder adquisitiu dels treballadors, i ha defensat i exigit el compliment de tot el que s’ha signat en la negociació col·lectiva.

Comments are closed.