UGT aconsegueix minimitzar l’impacte del ERO en Banc Popular

banc-popular2(UGT FESMC Catalunya)

Després d’un intens debat, dissabte passat, 5 de novembre, ja a la tarda i a poques hores del venciment del termini legal de negociació del ERO en Banc Popular, UGT aconseguia, entre altres millores, pujar les excedències (a les quals només poden acollir-se els menors de 50 anys) fins a 250; establir un mecanisme en la Comissió de Seguiment per flexibilitzar el nombre d’excedències i baixes voluntàries si aquestes excedeixen el nombre inicialment previst; excloure dels acomiadaments forçosos (d’arribar a produir-se) als treballadors amb cònjuge amb malaltia greu; limitar la reincorporació dels excedents a 25 km del seu últim centre de treball sempre que hi hagi una destinació compatible amb la seva experiència i perfil, i acordar que les reunions de la Comissió de Seguiment siguin quinzenals per vigilar el compliment dels compromisos. Així mateix, el banc assumeix l’abonament, en la quitança, de les 2,75 pagues de beneficis del 2016 en totes les sortides que es produeixin abans de final d’any en aquest procés.

Els grans nombres de l’expedient de regulació d’ocupació queden així:

– Sortides totals plantejades (2.592)
– Sortides en condicions de prejubilació (2.000)
– Excedències (250)
– Baixes vegetatives fins a 31 de desembre de 2016 (100 aproximadament)
– Baixes voluntàries indemnitzades (250 aproximadament).

Amb aquest nou acord, que minimitzava encara més la possibilitat de produir-se baixes forçoses entre treballadors menors de 54 anys, UGT signava en la tarda del passat dissabte. Es tancaven gairebé dos mesos de negociació i s’assegurava la presència de la nostra organització sindical en la futura Comissió de Seguiment de l’acord, que vetllarà per la transparència de tot el procés en els propers mesos.

Desitjant que aquest acord ajudi a buidar alguna cosa els dubtes sobre la viabilitat futura de l’empresa, UGT vol agrair públicament el suport rebut dels treballadors en les mobilitzacions organitzades, i a la resta de sindicats la seva tasca, compromís i aportacions durant tota la negociació. El resultat final, sempre és fruit del treball conjunt.

Comments are closed.