UGT acusa el Govern de l’estat d’aprovar una llei de seguretat contra la ciutadania

Ley Mordaza1La llei mordassa forma part d’un pla de l’Estat i les elits per defensar-se de la legítima reacció de les classes populars en defensa pròpia

La UGT de Catalunya acusa el Govern de l’Estat d’aprovar un llei de seguretat contra la ciutadania i de dotar-se d’eines legals per protegir-se i protegir els poderosos de la resposta ciutadana a les seves decisions, en un moment de creixent conflictivitat i indignació social.

Per al nostre sindicat, l’esperit de l’avantprojecte de llei de protecció de la seguretat ciutadana, que ha aprovat avui el Consell de Ministres, no és un altre que el de la repressió i la por, per tal de generar una societat resignada i desmobilitzada en la defensa dels seus drets, mentre observa com el Govern acaba amb ells.

Per al nostre sindicat, la llei mordassa vulnera l’estat de dret i limita els drets de manifestació i d’expressió, com per exemple, amb sancions per protestar davant de les institucions de l’Estat o captar imatges de les forces de seguretat, o que la policia pugui retenir un ciutadà fins a sis hores sense presentar càrrecs contra ell.

Des de la UGT de Catalunya considerem que el Govern del PP està seguint fil per randa el seu projecte de desmantellament de l’estat del benestar, dels drets laborals i socials, i de les llibertats individuals aconseguides en els darrers 40 anys, en benefici de les elits econòmiques. I, paral·lelament, està desenvolupant tot un pla ben estudiat per afrontar la legítima reacció de les classes populars en defensa pròpia.

En formen part aquesta llei de seguretat ciutadana, però també els processos penals o administratius que afecten més de 200 sindicalistes per la seva participació en piquets informatius, la voluntat de limitar el dret de vaga a través d’una llei de mínims o l’aplicació de taxes judicials que limiten l’accés de la ciutadania a la justícia.

Comments are closed.