UGT acusa l’Ajuntament de Barcelona de dinamitar el model de comerç de la ciutat

comercLa desregularització dels horaris comercials ni genera llocs de treball ni garanteix la correcta atenció al client, només dificulta més la precària situació dels treballadors i les treballadores del sector

La UGT de Catalunya denuncia la manca de responsabilitat de l’equip de govern de l’Ajuntament de Barcelona en la desregularització dels horaris comercials a la ciutat.

El passat divendres 27 de juny, el ple de l’Ajuntament va aprovar la proposta de CiU -amb el suport del PP- de sol·licitar a la Direcció General de Comerç la declaració de zona turística i diverses zones de la ciutat per obtenir d’aquesta manera l’autorització per obrir els comerços els diumenges compresos entre l’1 de juliol i el 15 de setembre de 2014.

Des de la UGT de Catalunya denunciem que aquesta desregularització suposa una forta regressió dels drets dels treballadors i les treballadores del sector i agreugen la precària situació actual del col·lectiu. Aquesta decisió dificulta encara més la conciliació de la vida laboral i familiar en un sector fortament feminitzat, on més del 70% dels treballadors són dones. Tanmateix, aquestes polítiques no generen llocs de treball: les empreses traslladen el descans dels treballadors a dies feiners, evitant tenir la necessitat de cobrir cap vacant.

El nostre sindicat acusa l’Ajuntament de decidir una mesura dràstica sense consensuar-la amb els agents socials, alhora que trenca amb el model de comerç de la ciutat que fins ara havia regit per beneficiar les grans superfícies i en detriment del petit comerç de la ciutat.

Així mateix entenem que aquesta actuació perjudica greument el turisme sostenible, ja que no hi haurà nova contractació i l’augment de càrrega de treball recaurà novament sobre els mateixos treballadors i treballadores sense garantir la correcta atenció al client.

Comments are closed.