UGT B:SM proposa que l’Ajuntament de Barcelona incorpori els agents cívics com a equip de suport de la Guàrdia Urbana

Davant les notícies aparegudes en els darrers dies sobre la possibilitat de crear un equip de suport a la Guàrdia Urbana de Barcelona, la secció sindical de la UGT B:SM proposa a l’Ajuntament de Barcelona que incorpori els agents cívics que té en plantilla actualment per realitzar aquestes tasques de suport.

Barcelona de Serveis Municipals fa tasques d’atenció a la ciutadania de Barcelona des de fa més de 30 anys, amb un nivell d’eficàcia reconegut i valorat tant per part del govern com per part de la ciutadania. Des del 2015, el col·lectiu d’agents cívics s’incorpora a B:SM amb la missió de potenciar el civisme als barris i en aquells indrets amb forta presència turística. Des de la nostra secció sindical entenem que aquest servei -que en temporada baixa té més de 70 agents i en temporada alta arriba als 120- està plenament consolidat. La feina i la vocació de servei del col·lectiu ha estat reconegut pels veïns i les veïnes de la ciutat de Barcelona, pels districtes i per la pròpia Guàrdia Urbana.

Entenem que si el resultat de l’estudi aprovat pel consistori és favorable, no hi ha cap altre col·lectiu que per experiència i qualitat estigui més preparat que les dones i els homes que ja formen part de B:SM amb l’objectiu de seguir donant el necessari servei a la ciutadania en general i a la Guàrdia Urbana, en particular.

En cas que els agents cívics passin a fer aquestes tasques caldrà delimitar-ne les funcions i reglamentar-les normativament, alhora que consolidarem serveis com són els dels i les agents cívics i aconseguirem estabilitzar la temporalitat contractual d’aquest i altres serveis que ofereix B:SM per seguir donant el necessari servei de qualitat que actualment dona l’equip.

Des de la secció sindical UGT B:SM confiem en el servei públic i de qualitat que aporta aquest col·lectiu i defenem unes condicions de treball justes i estables. Si es fa amb visió de futur, l’oportunitat que pot generar aquest nova activitat permetrà millorar els espais de convivència dels veïns i les veïnes de la ciutat, alhora que contribuiran a fer més segurs els carrers de Barcelona.

Comments are closed.