UGT celebra que el tribunal constitucional reconegui el dret de les parelles homosexuals a casar-se

amar-constitucionalConcentració aquesta tarda a les 18.00 hores al Parc de la Ciutadella de Barcelona per celebrar la decisió 

El grup LGTB de la UGT de Catalunya juntament amb la Secretaria d’Igualtat i Polítiques Socials es congratulen de la decisió presa pel Ple del Tribunal Constitucional, que ha fallat desestimar el recurs d’inconstitucionalitat interposat pel Partit Popular contra la Llei 13/2005, del 1 de juliol, que atorga a les parelles homosexuals el mateix dret que les heterosexuals a contraure matrimoni. Aquesta llei va suposar un veritable avenç en la conquesta de drets socials per la igualtat i la no discriminació per raó d’orientació o identitat sexual.

Aquesta decisió deixa tranquil·les  les parelles que van contraure matrimoni homosexual a partir de l’aprovació de la Llei, que a Catalunya són més de 4.800, així com aquelles parelles que estaven pendents de fer-ho.

D’altra banda es garanteix el dret d’adoptar o acollir a les parelles gais, lesbianes i transsexuals que d’una altra manera no ho haguessin pogut fer  en comú, i es reconeix el dret a l’infant a tenir dos progenitors de manera legal, així com tots els altres drets que atorga el matrimoni, com són els drets d’herència, orfandat i protecció davant mort del cònjuge o altres permisos reconeguts en el àmbit laboral.

Després d’aquests set anys d’angoixa i espera, el col·lectiu LGTB posa de manifest que sí és possible que amb la lluita i perseverança es mantinguin i consolidin drets socials molt joves que estaven fins ara en perill. Aquest és un pas més en la lluita per la igualtat real i efectiva en tots els àmbits de la nostra societat.

S’ha convocat una concentració d’entitats LGTB, institucions i partits polítics, aquesta tarda a les 18.00 hores al Parc de la Ciutadella de Barcelona, davant del monument LGTB, per celebrar la decisió del Tribunal Constitucional.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*