UGT considera que l’ERO a l’Hospital de Sant Pau és conseqüència de la prepotència de la gerència

La UGT de Catalunya es mostra perplexa davant el comunicat presentat aquest matí per la direcció de l’Hospital de Sant Pau en què acusa directament el Comitè d’Empresa de manca de voluntat negociadora: “donada la manca d’acord amb el Comitè d’Empresa en la negociació de propostes sobre la modificació de condicions de treball, la direcció de l’Hospital s’ha vist obligada a prendre noves mesures d’ajust per assolir els objectius pressupostaris 2011-2012”.

Aquestes mesures es traslladen a un ERO que afecta 1.428 treballadors (suspensió 15 dies) i 63 treballadors (suspensió 15 mesos). Tanmateix, les mesures presentades anuncien el tancament d’una planta de 36 llits (sumats als 44 anteriors), tancament de tres sessions diàries de quiròfans, i tancament d’un dia a la setmana de l’activitat a la majoria de consultes externes i hospitals de dia (amb excepció d’onco-hematologia), reducció del 66% de l’activitat dels divendres de radioteràpia i medicina nuclear, entre altres mesures.

La UGT de Catalunya vol recordar a la direcció de l’Hospital de Sant Pau que, fins avui mateix, no ha estat capaç de donar ni una sola dada en ferm per poder parlar de les retallades exigides pel departament de Salut. Per tant, la manca de voluntat negociadora no és de la part social, si no que s’ha d’atribuir a la prepotència de la gerència, que ha tirat pel dret sense consultar prèviament al Comitè d’Empresa i prenent mesures que afecten tan a la plantilla com, evidentment, a la qualitat assistencial que han de rebre els usuaris i les usuàries de l’hospital.

Fins aquest moment, segons dades de la direcció, deixant al marge la representació dels treballadors, s’havia assolit el 60% -15 milions d’euros- de la retallada exigida pel Departament de Salut. I, ara, també sense negociació de cap tipus, ha decidit carregar sobre els treballadors el 40% restant. Des de la UGT de Catalunya estem segurs que, des de bon inici, amb la complicitat de la plantilla, la gerència de Sant Pau podria haver aconseguit l’estalvi exigit amb mesures que no afectessin ni a la plantilla ni a la qualitat assistencial.

Comments are closed.