UGT convoca dues jornades de vaga al sector de la pasta, paper i cartró

pasta-paper-cartro
Els 6.000 treballadors i treballadores del ram a Catalunya faran vaga el 23 de febrer i el 3 de març

La UGT i la CONC han convocat dos dies de vaga a totes les empreses del sector de pasta, paper i cartró, per denunciar la situació de bloqueig del conveni  i l’immobilisme de la patronal per arribar a un acord, després d’un any de negociacions sense cap resultat.

La vaga, que es farà a tot l’Estat, afectarà a uns 6.000 treballadors i treballadores a Catalunya, principalment d’empreses com Torraspapel (a Girona i a Barcelona), Stora Enso (Baix Llobregat), Miquel y Costas (a Barcelona), Goma Camps (a Tarragona), i a Celulosa de Levante (a Terres de l’Ebre), entre d’altres.

Les Federacions sectorials de la UGT i CCOO han convocat dos dies de vaga: el 23 de febrer i el 3 de març. Les aturades es faran de la següent manera:

A les 22.00h de dimarts, 22 de febrer i 2 de març, en els centres que tinguin sistemes de torns, acabant a les 22.00 del 23 de febrer i 3 de març.

Als centres on no hi hagi implantats els sistemes a torns rotatius, les aturades seran des de les 00h a les 24.00h dels diess 23 de febrer i 3 de març.

Un dels motius principals de la convocatòria és la ruptura del sistema de retribució. La patronal vol que en el conveni els increments salarials no es vinculin a l’increment real de la vida, i només en els conceptes de taules (salari base i antigüitat). La resta de conceptes (plusos, en el millor cas) quedarien congelats. A més, la patronal del sector vol consolidar una pèrdua del 3% del poder adquisitiu, fruit de les revisions salarials que no han aplicat.

Finalment, UGT i CCOO rebutgem també la “flexibilitat a la carta” que pretén imposar la patronal.

Comments are closed.