UGT convoca una concentració davant del TSJC per denunciar les retallades a la XHUP

xhup

La concentració es farà el proper dimarts coincidint amb la celebració del judici per la retallada del 5% dels salaris i denunciarà també les noves retallades anunciades pel nou govern

La UGT de Catalunya ha convocat per al proper dimarts, 8 de març, a les 10 hores, una concentració davant del Tribunal Superior de Justícia coincidint amb la celebració del judici per la retallada del 5% del salari dels treballadors i les treballadores dels centres de la XHUP (Xarxa Hospitalària d’Utilització Pública). Aquesta concentració vol denunciar la injustícia d’aquesta mesura i, tanmateix, protestar contra les noves retallades dels serveis públics concertats anunciades pel nou govern, i exigir una sanitat pública universal i de qualitat sense copagaments.

Des de la UGT de Catalunya considerem que les mesures anunciades pel Govern referents a la reducció de la despesa en Sanitat són un atac directe a la qualitat dels serveis públics com a pilar fonamental de l’Estat del Benestar, i a més tenen una clara intencionalitat d’impulsar la seva degradació per, posteriorment, privatitzar-los. Per al nostre sindicat, la crisi no pot justificar cap pas enrere en polítiques socials i hem de continuar tenint un sistema sanitari considerat dels millors. Amb les mesures encetades pel Govern s’està posant clarament en perill aquest model.

Cal preservar el sistema actual, garantia de servei públic. Des de la UGT ens preguntem si aquest govern creu realment en l’assegurament públic i universal, o si només vol apostar per un model basat en el sector privat. Si prenem com a referència les actuacions que està posant en marxa el Govern  tot fa pensar que, amb l’excusa de la crisi, tot s’hi val. Des de la UGT de Catalunya pensem que això no pot ser així. El model de salut universal i finançat amb els nostres impostos, és un dels garants de l’estat del benestar i una qüestió irrenunciable, des de tots els punts de vista.

La UGT de Catalunya està a favor de la racionalització de la despesa, però no a costa de la salut dels ciutadans. Amb la retallada anunciada pel Govern al sector salut, tant públic com concertat, on quedarà l’equitat de serveis sanitaris pels ciutadans? Què passarà amb les llistes d’espera de les que fins ara feien bandera?

Les últimes informacions són que al sector dels nostres Hospitals, aquells del sector concertat (Xarxa d’utilització Pública) arribaran retallades en l’activitat, a més de les ja implementades retallades de sous dels treballadors, això traduït al llenguatge del carrer i a la vida dels ciutadans no vol dir un altra cosa que menys serveis, desplaçaments per rebre alguns tractaments, reducció de serveis als hospitals comarcals, augment de les llistes d’espera i reducció de personal amb la conseqüent pèrdua de qualitat assistencial.

Hem de garantir un sistema que ens permeti no fer cap pas enrere en la prevenció, protecció i cura de la nostra salut, i que aquesta segueixi sent universal i gratuïta.

Concentració contra retallades a la sanitat

DIA: dimarts, 8 de març 2011
HORA: 10 hores.

LLOC: Davant TSJC. Passeig Lluís Companys, s/n. Barcelona.


Comments are closed.