UGT demana una ferma aposta pel creixement en el Dia d’Europa

bceEl proper dia 23 de maig la UE celebra una cimera pel creixement i la UGT de Catalunya, en consonància amb la CES, demana una ferma aposta per aquest i per la implementació de polítiques actives d’ocupació.

A més a més, reclamem que el Pressupost per al període 2014-2020, tingui fons suficients que permetin implementar les polítiques de creixement, i que aquestes no es vegin limitades en el cas de que les regions no acompleixin els pacte d’estabilitat i creixement com proposa ara la Comissió Europea.

En una Europa amb 25 milions d’aturats i on les retallades a l’estat del benestar s’implementen sense fre, cal defensar la necessitat de polítiques que reactivin l’economia i ajudin a crear més i millors llocs de treball com defensa la confederació europea de sindicats.

La victòria del candidat François Hollande a la presidència de la república francesa, amb un programa polític que defensa una agenda de creixement per Europa, ha trobat nous còmplices com el Comissari Rehn que demana més temps per implementar els límits del dèficit, fet que afavoriria l’estat espanyol.

Encara que Alemanya, amb Merkel al capdavant, segueix defensant que aquestes mesures de reactivació econòmica han d’anar sempre subordinades a es polítiques de consolidació fiscal, el cert és que ja hem vist que no està donant resultats, com hem vist a països com Portugal, Irlanda i Grècia, que ja en troben es recessió.

Finalment, l’auge dels partits d’extrema dreta arreu d’Europa, però especialment a França, Grècia, i Països Baixos entre d’altres, ens han de fer estar atents i recordar els successos dels anys trenta.

Comments are closed.