UGT denuncia la mala fe del Govern a l’hora d’abordar la reforma de l’administració de la Generalitat

PALAU GENERALITAT -213KB-

No s’ha comptat per res amb els sindicats tot i que un dels seus eixos és la transparència

El Govern vol entregar l’administració al sector privat

La UGT de Catalunya lamenta que aquesta proposta es basi en un informe d’una comissió d’experts que busca privatitzar l’administració, obrir la porta a l’entrada d’empreses privades per fer negoci i rebaixar condicions laborals.

L’eufemisme de col·laboració público-privada suposarà anar limitant l’accés del ciutadà a poder ser treballador de l’administració, ja que a partir d’ara seran les empreses privades les que accediran a l’administració per substituir empleats públics.

D’altra banda, mentre el Govern és incapaç de pagar als seus treballadors posa com a prioritat crear una direcció pública professional per “bunqueritzar” lliures designacions i establir dietes i remuneracions fora de control. Aquests llocs directius es perpetuaran en el temps ja que tindran unes condicions laborals blindades que faran molt costoses la seva substitució.

El Govern manifesta que ha estat treballant aquesta proposta durant 3 anys, però el cert és que mai ha demanat la participació en l’elaboració d’aquesta proposta dels sindicats. A més, els representant ens hem assabentat pels mitjans de comunicació; tot i que per altres situacions, el Govern reclama consens.

Els eixos d’aquesta proposta són de cara a la galeria i obvien la realitat de l’administració catalana, creada fa 30 anys. Aquesta és una proposta elaborada en base a un informe de tecnòcrates absolutament desconeixedors de l’administració de la Generalitat de Catalunya.

No hi ha cap element orientat a millorar els serveis públics de Catalunya, que suposin una millora en l’atenció a la ciutadania ni la recuperació de condicions laborals dels treballadors i les treballadores en aquests darrers anys.

Comments are closed.