UGT denuncia les noves retallades en personal a l’Hospital de Bellvitge malgrat l’estalvi de 5 M€ de l’any passat

Comunicat de la secció sindical de la UGT de Catalunya a l’Hospital de Bellvitge:

Tot i que l’Institut Català de la Salut l’any 2013 vam fer un 2% més d’activitat de la que ens tocava, i per la que hauríem d’haver ingressat 84 milions d’euros més, el conseller de Salut ens obliga a no sobrepassar el nostre pressupost ja retallat, a pesar d’aquest increment.

Des del nostre sindicat volem fer les següents consideracions:

1. L’Hospital de Bellvitge va tancar l’any 2013 amb un dèficit del seu pressupost assignat de 3,5 milions d’euros.

2. Tot i el dèficit de 3,5 milions, el nostre hospital va estalviar 5 milions d’euros en capítol 1 (personal).

3. El dèficit s’ha produït com a conseqüència dels capítols 2 i 4, és a dir, per la compra de subministraments i de farmàcia.

4. Sembla ser que la Gerència del nostre hospital no en té prou amb l’estalvi de 5 milions de l’any passat en capítol 1, ja que la directora de Personal, Montserrat Castilla, ha comunicat per telèfon al president de la Junta de Personal que a partir d’aquest mes de maig retallarà “amb una volta més” les nostres condicions laborals, amb la reducció a temps parcial de la contractació de suplents i eventuals, i amb la minoració d’altres conceptes salarials.

5. Segons sembla, la nostra Gerència entén que encara no “han tocat ós” a l’hora de precaritzar més les nostres condicions de treball.

6. La UGT entenem que ja és hora de dir prou a les tisorades d’aquesta directora de Personal i d’aquesta Gerència, que ens volen abocar a ser reconeguts com l’hospital “Top-20” en vulneració de drets laborals.

7. Al govern de la Generalitat de Catalunya, i en concret a CiU i a ERC, sembla que no els importa la qualitat assistencial que reben els ciutadans i ciutadanes del nostre país. El futur model sanitari català sembla que passa per fer “desaparèixer” l’ICS, l’únic valedor de l’assistència sanitària pública i de qualitat a Catalunya. L’únic objectiu d’aquest procés és abaratir els costos de la sanitat, amb el conseqüent perjudici per als professionals però també per als usuaris, perquè considerem que l’atenció es ressentirà. El model al qual ens apropem és de la sanitat britànica, privatitzat, fallit i molt qüestionat quant a resultats assistencials.

8. Convidem la Gerència del nostre hospital i de l’ICS a desobeir les consignes “privatitzadores” de la Conselleria de Salut. En cas contrari, entenem que també són responsables i còmplices de la desaparició de la nostra empresa.

 

Comments are closed.