UGT denuncia LESMA HANDLING per impedir el dret a vaga dels seus treballadors

aeroport-girona

La denúncia ha permès que la Inspecció de Treball actués, i els treballadors se sentíssin amparats per a adherir-se a la vaga

L’empresa Lesma Handling i Ortro UTE, S.L. està posant totes traves possibles per impedir que els seus treballadors puguin exercir el dret a vaga, el primer dia de vaga indefinida al handling de Ryanair a l’aeroport de Girona.

El comitè ha convocat aquesta vaga contra la decisió de l’empresa de reduir de forma arbitrària la jornada d’una part de la plantilla, mentre a la vegada pretén contractar personal d’ETT per jornades de 8 hores.

La vaga, de caràcter indefinit, s’ha convocat a partir d’avui, i preveu aturades parcials en els horaris compresos entre 8.30 h i les 17 hores, i de les 21 a les 23 hores, tots els dimecres, divendres, dissabtes, diumenges i dilluns.

La UGT ha denunciat Lesma Handling a la Inspecció de Treball, per impedir exercir als seus treballadors el dret constitucional a fer vaga, i per les il·legalitats comeses durant la primera jornada de vaga: per incompliment dels serveis mínims fixats per la Generalitat, i per no seguir la legislació vigent en matèria de comunicació als treballadors.

Des de l’inici de la jornada de vaga, aquest matí, Lesma Handling ha comès tota mena d’il·legalitats amb l’objectiu d’impedir-la: des de no permetre, tal i com preveu la llei, l’accés del comitè de vaga a les instal·lacions de l’aeroport de Girona per a fer el seguiment i la tutel·la de la vaga, fins a no explicar els seus treballadors per escrit com han de constituir-se els serveis mínims. Segons el decret de serveis mínims fixat per la Generalitat, la plantilla que treballi avui s’ha de limitar a fer les funcions d’acompanyament dels passatgers fins a l’avió, el remolcatge de l’avió per a situar-lo en posició, i el control d’embarcatge i vol. En canvi, l’empresa ha fet que els treballadors carreguéssin maletes, quan aquesta tasca no està contemplada en cap cas pels serveis mínims decretats.

Arran de la denúncia a Inspecció de treball interposada per la UGT, el comitè de vaga ha pogut accedir finalment a les instal·lacions on opera Ryanair (que subcontracta Lesma Handling pels serveis de hanling), i els treballadors i treballadores s’han sentit recolzats i amparats per a poder excercir el dret a vaga.

Comments are closed.