UGT denuncia l’Institu Grifols perquè descompta del sou les hores per anar al metge

Vulnera el pacte signat amb el Comitè i no atén les sentències dictades pel TSJC i pel Tribunal Suprem

La UGT de Catalunya exigeix a l'empresa farmacèutica Institut Grifols, de Parets del Vallès (Vallès Oriental), que acabi amb l'incompliment unilateral del pacte intern que tenia signat amb el Comitè d'Empresa en matèria de visites mèdiques i que havia estat revisat i modificat de comú acord a l'any 2002.

 

En aquest pacte, l'empresa fixa fins a 4 les hores en què els seus empleats -uns 700 a l'empresa- podien dur a terme les visites mèdiques corresponents sense que això comportés cap descompte salarial. No obstant el pacte signat, la direcció de l'empresa no ha complert amb l'acord i ha aplicat, sense consultes ni modificacions, descomptes en els salaris per visites mèdiques que no superen les 4 hores.

El Comitè d'Empresa (majoria de la UGT de Catalunya) va denunciar aquests fets davant el Jutjat Social de Granollers, que va resoldre el contenciós a favor dels treballadors. L'empresa, aleshores, va elevar el recurs davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), qui va donar la raó al Comitè i va ratificar la sentència. L'empresa va tornar a recórrer la sentència, aquesta vegada davant el Tribunal Suprem que, amb data de 17/4/2007, torna a ratificar la sentència favorable al Comitè d'Empresa, sense possibilitat de recurs per a l'empresa.

Durant tot el temps que ha durat el contenciós, gairebé tres anys, l'empresa ha continuat descomptat diners als treballadors que, segons el seu criteri, excedeixin el temps de visita mèdica que ella entén suficient, sense importar-li cap de les sentències contràries que ha anat acumulant. Així, Institut Grifols no només vulnera els drets dels treballadors, sinó que a més menyspreua el sistema legal de l'Estat.

Per aquesta raó, a través del seu Gabinet Jurídic, la UGT de Catalunya s'està plantejant la possibilitat de presentar una demanda per la via penal contra l'empresa per retornar als treballadors el legítim dret a gaudir de les seves hores de visita mèdica sense penalitzacions, tal i com estipula l'acord signat pel Comitè i els representants de l'empresa.

{mxc} 

Comments are closed.