UGT denuncia que els diners que l’Estat destina a polítiques actives per a desocupats són insuficients

desempleoEl pressupost per a polítiques actives d’ocupació per a Catalunya ja va patir una retallada del 57% l’any 2012

El Govern de l’Estat novament demostra que la lluita contra l’atur i la millora de la situació en el mercat de treball de les persones en situació de desocupació no està entre les seves prioritats.

La Conferència Sectorial d’Ocupació i Afers Laborals celebrada ahir posa de manifest una nova retallada en el pressupost destinat a les polítiques actives d’ocupació que s’han de realitzar a Catalunya al llarg de l’any 2013.

Des de la UGT de Catalunya recordem que el pressupost destinat a les polítiques actives d’ocupació per a Catalunya ja va patir una retallada d’un 57% l’any 2012.

A Catalunya, hi ha un increment de 2,4 milions d’euros respecte a l’any anterior, des de la UGT de Catalunya considerem que aquesta dada és enganyosa, ja que la formació adreçada prioritàriament a persones en situació d’atur s’ha reduït en 2 milions d’euros, en gairebé 500.000 euros el pressupost destinat a la formació professional adreçada prioritàriament a persones treballadores ocupades, i en 1 milió d’euros el pressupost destinat a les oportunitats d’ocupació i formació.

L’increment de pressupost es dóna bàsicament en els diners que es destinen a la contractació de les persones treballadores dels CET, amb 4 milions d’euros més, però que, a Catalunya, en cap cas cobreix el 50% del seu mínim interprofessional que estableix la legislació al respecte.

A més s’ha de tenir en compte que el pressupost de l’any 2013 no contempla cap partida extraordinària per a la contractació de professionals orientadors a Catalunya, que l’any 2012 van suposar la contractació de 300 orientadors i orientadores a les Oficines de Treball del SOC.
La UGT de Catalunya exigeix al Govern de l’Estat que situï la lluita contra l’atur i la creació d’ocupació entre les seves prioritats i que demostri que realment treballa per millorar la situació de les persones en situació de desocupació amb l’increment del pressupost destinat a les polítiques actives d’ocupació, que en l’actualitat és del tot insuficient per a fer front la situació d’atur de les persones treballadores del nostre país.

Comments are closed.