UGT denuncia que la Generalitat ha fet “desaparèixer” 5 M€ destinats a personal pentienciari

Al març del 2010 es va publicar al DOGC una oferta pública de 428 places més 42 addicionals; el passat juliol es va publicar el nomenament de només 342 aspirants

El sector de Presons de la UGT de Catalunya exigeix a la consellera de Justícia, Pilar Fernández Bozal, que expliqui on són els gairebé 5 milions d’euros que formaven part de la dotació pressupostària de l’oferta pública de llocs de treball que va ser publicada al DOGC el 29 de març de 2010 per dotar el cos de tècnics especialistes de serveis penitenciaris de 428 places més 42 addicionals. En canvi, el 19 de juliol de 2011 es va publicar el nomenament de només 342 aspirants.

S’ignora quina destinació ha tingut l’import corresponent a la resta de places dotades pressupostàriament amb l’informe favorable del en aquell moment denominat Departament d’Economia i Finances. Aquesta important quantitat econòmica, que hauria de ser únicament invertida a dotar de personal les ja de per si infradotades presons catalanes, ha estat desviada a conceptes desconeguts. I així, mentre els treballadors destinats a ocupar aquests llocs de treball, que van superar el procés selectiu, s’esperen a casa sense feina, la Generalitat destina 1 milió d’euros mensual a pagar els drets de superfície del centre de Puig de les Basses, a Figueres, ja finalitzat i no inaugurat. En breu, aquesta despesa passarà a ser de 2 milions d’euros mensuals, un cop finalitzi el nou centre del Catllar, a Tarragona, que té la seva previsió de finalització durant el primer trimestre de 2012.

Des del nostre sindicat exigim a la consellera de Justícia que justifiqui quina ha estat la destinació d’aquests gairebé 5 milions d’euros corresponents a llocs de treball dotats pressupostàriament i que s’han esfumat misteriosament.

D’altra banda, la UGT de Catalunya i la resta de sindicats han convocat una concentració davant del Departament de Justícia el proper dimarts, 15 de novembre, a les 16 hores, contra les retallades de drets laborals als treballadors penitenciaris.

Comments are closed.