UGT denuncia que la Generalitat s’estalvia 60M€ anuals amb les retallades a la concertada

aula-amplio2

Els treballadors es tornaran a concentrar davant les Delegacions Territorials del Departament d’Educació el dimarts dia 2

Els treballadors i les treballadores de l’ensenyament privat concertat i d’educació especial de Catalunya continuaran el proper dimarts, 2 de novembre, amb les mobilitzacions contra la retallada salarial del 5%. Tal i com van fer el passat 5 d’octubre, i coincidint amb el primer dimarts de mes, tornara a repetir les concentracions davant de les Delegacions Territorials del Departament d’Educació: (Girona, Manresa, Tortosa, Lleida, Tarragona, Sant Feliu de Llobregat, Mataró, Sabadell) i de l’Oficina Gestora del la Generalitat a Vic. Com en l’anterior ocasió, l’acte central tindrà lloc davant de la seu del Consorci d’Educació de Barcelona (Plaça Urquinaona, 6) de Barcelona.

 

Durant les protestes es lliuraran per registre instàncies sol·licitant el pagament de les quantitats descomptades fins al moment. En l’anterior concentració es van arribar a registrar més de 20.000 instàncies.

Actualment, les escoles concertades de Catalunya compten amb 35.000 professors, dels quals uns 24.000 cobren de pagament delegat, i atenen un 36% de l’alumnat de les nostres aules. La UGT de Catalunya denuncia que els i les professionals de l’ensenyament privat concertat no treballen per a l’administració, ni tampoc ho fan en les mateixes condicions que el funcionariat, però en canvi sí que se’ls ha aplicat la mateixa retallada que al personal de l’administració pública, sense tenir en compte la normativa laboral aplicable. Segons càlculs de la UGT de Catalunya, aquestes retallades suposen per al govern un estalvi de prop de 60 milions d’euros anuals, que cal sumar als 150 milions que s’estalvia endarrerint, any rere any, l’esperada homologació de les condicions de treball dels treballadors de l’escola concertada.

Concentració treballadors escola concertada

DIA: dimarts, 2 de novembre de 2010
HORA: 12 hores.

LLOC: A Barcelona, Consorci d’Educació de Barcelona (Plaça Urquinaona, 6).

Comments are closed.