UGT denuncia un ERO encobert a la planta de Pastas Gallo a Granollers

pastaLa direcció fa fora les treballadores de més edat per 20 dies per any treballat i contracta personal extern per suplir-les

El Comitè d’Empresa de Pastas Gallo ha denunciat davant la Inspecció de Treball que la direcció està duent a terme un ERO encobert.

El Comitè d’Empresa denuncia l’incompliment per part de l’empresa de l’acord de tancament de Gallo Esparraguera. L’acord contemplava el trasllat de 12 treballadors de la planta d’Esparraguera a la planta de Granollers, i el trasllat d’una màquina per augmentar-ne la producció, i així poder absorbir els treballadors traslladats d’Esparreguera. Finalment, això no ha estat així, i l’empresa està realitzant acomiadaments a Granollers. 

Gallo deixa passar el temps necessari (90 dies) perquè aquest acomiadaments no siguin considerats un ERO. Amb aquesta estratègia, Gallo ja ha acomiadat 11 treballadors de la planta de Granollers (cinc dels quals estaven en edat de jubilació anticipada); la resta són dones d’entre 53 i 59 anys, algunes de les quals amb una antiguitat superior a 30 anys, que han rebut una indemnització de 20 dies per any treballat, indemnització que està per sota de la pactada a la planta de Esparraguera.

El Comitè d’Empresa denuncia que aquesta actitud que no té cap altra finalitat que abaratir les despeses de personal, ja que és evident que no existeixen aquestes raons organitzatives per dur a terme un ERO, si tenim en compte que part dels llocs de treball són immediatament reemplaçats per personal extern fins que no es produeixin els trasllats.

Per aquesta raó, el Comitè d’Empresa de Pastas Gallo a Granollers ha convocat concentracions davant les portes de la fàbrica cada divendres del mes de setembre, de 9 a 9:30 hores per denunciar l’ERO encobert que està duent aquesta empresa.

 

Comments are closed.