UGT Educació demana la convocatòria urgent d’una taula sindical per negociar les condicions del desconfinament als centres escolars

Aquests darrers dies hem pogut sentir declaracions d’alts càrrecs del Departament d’Educació anunciant la reobertura dels centres educatius en aquells àrees sanitàries que es trobin en fase 2 de desconfinament.

Aquestes afirmacions se sumen al ball de declaracions, tot sovint contradictòries, relacionades amb el possible retorn a les aules el mes de juny i les condicions de la represa del curs escolar 2020-2021.

Pel que fa a aquest darrer aspecte hem sentit parlar de grups d’entre 12 i 13 alumnes a primària i de 15 a secundària. També s’ha valorat un possible model “híbrid” en aquells centres que no disposin d’espais suficients per acollir aquest augment de grups. Lamentem que tots aquests anuncis, que tindran una profunda afectació en les plantilles dels centres del Servei Públic d’Educació de Catalunya, s’hagin fet sense cap negociació amb els sindicats.

És per això que demanem al Departament d’Educació la convocatòria urgent d’una taula sindical per negociar les condicions del desconfinament, tant el mes de juny com les previstes per a l’inici del curs vinent

Comments are closed.