UGT educació demana la supressió dels terços de jornada i acabar amb la feina per hores a l’ensenyament públic

aula

Molts professors que treballen oficialment 10 hores setmanals romanen tota la jornada en el seu centre ··· Reclamem que només hi hagi dos tipus de jornada: completa i mitja

Des de l’any 2012 les condicions salarials i laborals dels treballadors dels centres públics no han deixat d’empitjorar. La precarietat laboral ha afectat molt especialment el personal substitut amb mesures com, per exemple, la implantació de la jornada d’un terç. Per aquesta raó, UGT Educació ha demanat en la darrera reunió e la Mesa General de la Funció Pública, celebrada ahir a la tarda, lasupressió dels terços de jornada i que s’acabi amb la feina per hores en l’ensenyament públic.

En aquest sentit, des de la UGT demanem que en els pressupostos del 2017 s’incloguin partides perquè el professorat només tingui dos tipus de jornada: completa i mitja.

Els docents mereixen un respecte i han de disposar de condicions laborals d’acord amb la responsabilitat que tenen en els centres. Actualment s’estan produint abusos:  molts professorstreballen oficialment 10 hores setmanals, però romanen tota la jornada en el seu centre. Els horaris que s’imposen a aquests professors en alguns casos no responen al tipus d’horari que hauria de ser per una persona que cobra la meitat o un terç del sou; es repeteixen massa sovint casos de professors que tenen una classe a les 9 del matí i la següent no és fins a les 15 hores. També són massa habituals aquells dies en què els professors es desplacen al centre per només una hora. I tot això sense incloure sortides de dies sencers, colònies, reunions fora de l’horari establert, etc.

Aquest tipus de jornada implica un sobreesforç per al personal substitut, que ha de fer moltes més hores de les que cobra per integrar-se a la vida del centre i, en molts casos, les hores es converteixen totes en lectives, sense respectar les no presencials de preparació de classes i reunions.

A banda dels greuges esmentats, el terç de jornada dificulta la conciliació de la vida familiar i laboral dels titulars, ja que la compactació de diverses reduccions de 0,33% fa del tot impossible que puguin escollir els horaris de la seva jornada o, encara pitjor, organitzar la seva jornada amb un horari compactat que els permeti conciliar la seva vida laboral i familiar.

És per tot això que des de la UGT hem decidit dir prou als nomenaments per hores, que haurien de ser com a mínim de mitja jornada.

Comments are closed.